Съобщението на САЩ за намерението им да прехвърлят американски танкове Ейбрамс в

...
Съобщението на САЩ за намерението им да прехвърлят американски танкове Ейбрамс в
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Съобщението за доставките на Ейбрамс в Киев беше прикритие за изпращането на немски танкове

Съобщението на Съединени американски щати за желанието им да прехвърлят американски танкове " Ейбрамс " в Украйна беше резултат от компромис сред Вашингтон и Берлин и в действителност прикритие, позволяващо на Федерална Република Германия неотложно да стартира доставки на немски танкове " Леопард 2 " в Киев, като изпращането на американски бронирани машини до Украйна е планувано за по-късна дата. Това пояснение на последните съглашения сред Вашингтон и Берлин дава в събота, оповестява ТАСС.
По информация на изданието, което се базира се на диалози с повече от десет настоящи и някогашни публични лица, както и лица, осведомени с полемиките, Вашингтон и Берлин дълго време не са съумели да реализират компромис по въпроса за изпращането на танкове в Киев. Съединените щати желаеха от Федерална Република Германия прехвърлянето на произведени в Германия танкове " Леопард 2 ", налични както в самата Германия, по този начин и в арсеналите на други съдружници на Съединени американски щати, които също се нуждаеха от позволение от Берлин, с цел да ги реекспортират.

Вашингтон желае танковете немско произвеждане да бъдат трансферирани в Киев, защото Пентагонът счита, че ще бъде по-лесно за украинските военни да се научат да ги употребяват заради по-голямата елементарност на структурата спрямо американските танкове " Ейбрамс ". Беше маркирано, че за тях има задоволителен брой аварийни елементи. Като цяло, съгласно вестника, Федерална Република Германия и други страни в този момент имат в арсенала си към 2000 такива танка.
Берлин обаче настояваше изпращането на " Леопард 2 " да бъде обвързвано с прехвърлянето на американски  " Ейбрамс " в Киев. Според изданието немският канцлер Олаф Шолц е бил угрижен за евентуални ответни дейности от Москва, в случай че Берлин предприеме тази стъпка едностранно. Освен това той не желае Федерална Република Германия да се възприема като директен участник в спора.
Опасенията на Вашингтон

Вашингтон обаче не бързаше да се съгласи да изпрати танкове " Ейбрамс ". Според чиновник на Пентагона, поискал анонимност, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин счита, че би било „ невероятно “ за украинците да употребяват и поддържат тези танкове в кратковременен проект, защото те са прекомерно комплицирани и работата с тях изисква дълготрайно образование.
По думите на различен представител на американското военно министерство, защото тези танкове са оборудвани със секретни бронирани детайли, в това число обеднен уран като стандарт в американската войска, имало опасения, че тези технологии могат да попаднат в ръцете на Москва. В тази връзка Пентагонът до последно се съпротивляваше на концепцията за изпращане на " Ейбрамс " в Украйна.
Компромис
По информация на изданието излаз от задънената улица е намерил държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Той предположил Вашингтон да обещае да изпрати американски танкове " Ейбрамс " в Украйна, само че не тъкмо в този момент, а по-късно - като част от " дълготрайните " потребности на Киев за идващите години. Това щяло даде време на Пентагона да образова украинската войска, като по този метод ще отстрани главното несъгласие на Остин. Същевременно самото известие на Вашингтон за желанието му да достави американски танкове на Киев ще даде на Берлин нужното „ прикритие “ да стартира доставките на своите танкове „ Леопард “ за Киев още в този момент. Според издането точно този компромисен вид предложил Блинкен на президента Джо Байдън след следващия си разговор с немския канцлер, по време на който Шолц продължил да упорства за изпращане на американски танкове.
Съобщение за изпращане на танкове
На 25 януари американските управляващи оповестиха желанието си да трансферират 31 танка " M1 Ейбрамс " в Киев. На собствен ред немското държавно управление удостовери, че ще изпрати на Украйна 14 танка " Леопард 2 " от запасите на немските въоръжени сили и ще издаде позволения за реекспорт на други страни. Министърът на защитата на Германия Борис Писториус съобщи, че танковете " Леопард 2 " ще бъдат изпратени в Украйна до края на март. На 25 януари военните ведомства на Норвегия и Словакия оповестиха желанието си да трансферират танкове на Киев, а по-рано управляващите на Англия, Полша и Франция също оповестиха решението да дават танкове на Украйна.
Както акцентира Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, немските танкове " Леопард " ще дойдат в Украйна за много малко време, до момента в който доставката на американските " Ейбрамс "  „ ще отнеме доста повече месеци “.
Заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Синг сподели, че Съединени американски щати не разполагат с допълните танкове с " Ейбрамс " нужната трансформация M1A2, с цел да ги изпратят в Украйна и те ще би трябвало да бъдат закупени от производителите. Процесът ще отнеме няколко месеца, сподели тя.
Вестник " Политико ", базирайки се на свои източници, заяви, че американските управляващи имат намерение да доставят на Украйна усъвършенствана трансформация на танковете " Ейбрамс " M1A2, само че в експортна версия, която не включва секретни комплекти ризница с обеднен уран, употребявани от самите американски военни.
Властите на Съединени американски щати неведнъж са изтъквали компликациите с доставката на танковете " Ейбрамс ", обезпечаването им на гориво, ремонт и поддръжка, както и нуждата от дълготрайно образование на украинските бойци за работа с тях.
Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
 
 
 
 
28 Яну 2023269628 Яну 2023179127 Яну 2023298126 Яну 2023466324 Яну 2023200322 Яну 20235463КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023294111 Яну 2023183728 Яну 2023114026 Яну 2023313
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР